Home / Vorming / Bothmergymnastiek

Laden Vormingen

« Alle evenementen

  • Dit vorming is voorbij.

Bothmergymnastiek

2 april, 09:30 - 12:30

- €40

Dit bewegingsonderwijs bestaat uit een reeks bewegingssequenties die zijn aangepast aan de verschillende door Steiner vastgestelde ontwikkelingsstadia van het kind. De door hem beschreven oefeningen worden gebruikt in het educatieve veld en in therapeutisch werk met volwassenen en kinderen.

Bothmergymnastiek is een bewegingsdiscipline met antroposofische achtergrond die zich bezighoudt met de krachten van de ruimte. We leren om, vertrekkend vanuit de architectuur van de menselijke vorm, het ontvouwen van zijn beweging in de ruimte te observeren, te leiden en te ontwikkelen. Meer info vind je op Kristien haar website. KLIK HIER. 

Docente

Kristin Van Houtte (°1954 België) volgde haar Studie Licentiaat Lichamelijke Opvoeding aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarna volgde ze een extra vorming als Bothmer gymnastiekleraar en steinerpedagogie in Stuttgart. Ze is meer dan 20 jaar leraar L.O. geweest op 3 Steinerscholen (Lausanne CH, Esslingen D, Kakenstorf D).

Inschrijven

De eerste sessie vond plaats in LEUVEN. De sessie van 2 april zal doorgaan in ANTWERPEN (locatie later nog te bepalen).
Inschrijven kan tot enkele dagen vooraf de start van de cursus.
De inschrijvingskost is 40 euro voor de tweede sessie. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 21NL01

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Locatie

Antwerpen
België

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be

Locatie

Antwerpen
België

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be