Home / Vorming / Digital storytelling bij persoonlijke en creatieve verwerking van leerstof

Laden Vormingen

« Alle evenementen

  • Dit vorming is voorbij.

Digital storytelling bij persoonlijke en creatieve verwerking van leerstof

19 maart, 09:30 - 15:30

- €80

“Tell me a fact, and I’ll learn. Tell me a truth, and I’ll believe. Tell me a story and it will live in my heart forever.” (Indisch spreekwoord) 

Verhalen vertellen is voor de mens even fundamenteel als eten. Meer nog, want terwijl voedsel ons doet leven, maken verhalen ons leven de moeite waard. Ook in de steinerpedagogie behoort de vertelstof tot een van de essentiële principes. De leraren geven zo mogelijk elke les vanuit het kunstzinnige vorm, zodat de leerlingen zich via de leerinhouden kunnen verbinden met de wereld.

Verhalen en verbeelden zijn manieren om te connecteren met de werkelijkheid. We gaan op zoek hoe de authentieke stem van de leerling meer en meer kan klinken via creatieve projecten en hoe leerinhouden via verschillende media persoonlijk geïntegreerd kunnen worden. Het vinden van een eigen stem in een wereld vol informatie en media is zó belangrijk. Dit is een mediawijze werkvorm voor de verhalenvertellers van morgen. Digital storytelling zijn alle verhalen die je digitaal met inbegrip van tekst, beeld en/of audio maakt en deelt, maar waarbij ook veel aandacht is voor analoge media en zintuiglijke processen. Bovendien is digital storytelling niet alleen een instrument om vorm te geven, maar ook om te reflecteren. Je kan verhalen maken met offline en online media, zoals stop-motion, podcast, screencast, … .

In deze workshop verkennen we de mogelijkheden van digital storytelling voor alle vakken, zowel vanuit de pedagogische achtergronden als aan de hand van praktische en didactische suggesties. Ook de kansen voor de ontwikkeling van journalistieke vaardigheden via digitale media worden besproken. We nemen de tijd om zelf aan de slag te gaan met het maken van een digitaal verhaal in een artistieke setting.

We starten bij laagdrempelige en eenvoudige technieken, voorkennis is niet vereist, maar ook voor deelnemers met meer ervaring bieden we inspiratie om de leerlijn storytelling verder uit te bouwen. De exacte locatie wordt later nog meegedeeld.

Docent

Fien van der Haegen

Inschrijven

Inschrijven kan tot enkele dagen vooraf de start van de cursus.
De inschrijvingskost is 80 euro voor de volledige cursus. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 22VO01

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
09:30 - 15:30
Kosten:
€80
Vorming Categorieën:
,

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
09:30 - 15:30
Kosten:
€80
Vorming Categorieën:
,

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be