Home / Vorming / Magie, verleiding en identiteit in de virtuele wereld

Laden Vormingen

« Alle evenementen

  • Dit vorming is voorbij.

Magie, verleiding en identiteit in de virtuele wereld

30 april, 09:30 - 16:30

- €80

Jongeren, die vanzelfsprekend volop hun persoonlijkheid en identiteit ontwikkelen, vinden voeding en inspiratie in hun directe sociale omgeving, én in hun ‘ontmoetingen’ in de virtuele wereld. Informatiestromen, flitsende beelden, games, interactie via de sociale media, … het zijn allemaal factoren die een rol spelen bij de vorming van het zelfgevoel en de verbinding met de werkelijkheid.

Daags voor deze workshop heeft Uwe Buermann in twee klassen (één in de middenbouw en één in de bovenbouw) een uitwisseling gehad met leerlingen in één van onze scholen. Daarvan krijg je een verkorte opname ter beschikking op vrijdagavond. De waarnemingen van de beleving van de jongeren én de pedagogisch-didactische uitdagingen die daaruit volgen zijn de leidraad doorheen onze (Engelstalige) workshop.

De workshop zal plaats vinden in Gent.

Docent

Uwe Buermann, geboren in 1968, is educatief-therapeutisch mediaconsulent bij de FWS Mittelrhein, getrouwd en vader van drie kinderen. Hij is tevens oprichter en hoofd van de opleiding “Pedagogisch-Therapeutische Media Adviseur” op het lerarenseminar in Berlijn. Ook is hij onderzoeksassistent bij IPSUM (Instituut voor Onderwijs, Sensorische en Media Ecologie) en auteur van talrijke gespecialiseerde artikelen en boeken. Voor deze opleiding komt hij enkele dagen naar België.

Inschrijven

Inschrijven kan tot enkele dagen vooraf de start van de cursus.
De inschrijvingskost is 80 euro voor de volledige cursus. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 22VO02

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Gegevens

Datum:
30 april
Tijd:
09:30 - 16:30
Kosten:
€80
Vorming Categorieën:
,

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be

Gegevens

Datum:
30 april
Tijd:
09:30 - 16:30
Kosten:
€80
Vorming Categorieën:
,

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be