Home / Vorming / Mediawijs onderwijs: een uitdaging voor elke leraar, UITGESTELD

Laden Vormingen

« Alle evenementen

Mediawijs onderwijs: een uitdaging voor elke leraar, UITGESTELD

1 september, 09:30 - 16:00

- €80

Deze vorming wordt uitgesteld. Latere info volgt nog.

Wat betekent het, leraar te zijn in het digitale tijdperk? Welke aandachtspunten zijn belangrijk voor onze pedagogisch-didactische praktijk, nu de samenleving zich via hoogtechnologische communicatiemogelijkheden ontwikkelt? Op welke wijze kan een lerarenteam gezamenlijk instaan voor de verwerving van de nodige mediacompetenties en mediawijsheid bij de leerlingen? 

Professor Edwin Hübner, specialist in media educatie, legt de nadruk op de totstandkoming van een gezonde relatie van de individuele mens met zijn medemensen en de wereld. Media zijn daar een brug bij. Alle soorten media. Het is een kunst om deze op souvereine wijze in te zetten, en ons leven zó in te richten dat onze menselijke vermogens kunnen bloeien, in het hedendaagse tijdperk, met zijn grote mogelijkheden en belangrijke valkuilen.

Op zaterdag 11 december geeft Edwin Hübner (in De Es) een kader waarmee een lerarencollege aan een doortastende pedagogische aanpak kan bouwen in dit gebied. Dan is er gelegenheid tot interactie.  Cursisten zullen ook vooraf bevraagd worden naar hun meest prangende vragen op het vlak van mediapedagogie.  ’s Namiddags vindt dan een workshop plaats op basis van de meest markante ingewonnen vragen.
Er wordt vertaling vanuit het Duits voorzien.

Tip: de avond voordien, op vrijdag 10 december, geeft Edwin Hübner om 20u in de Hiberniaschool een openbare voordracht over het boeiende thema ‘Transhumanisme, ICT en de toekomst van de mens’.  Info en aanmeldingen via initiatiefgroep.antwerpen@antroposofie.be .

Docent

Edwin Hübner, geboren in 1955, studeerde wis- en natuurkunde in Frankfurt/Main en Stuttgart. Van 1985 tot 2015 was hij docent aan de Freie Waldorfschule Frankfurt/Main. Hij promoveerde op antropologische media-educatie en deed zijn habilitatie over het onderwerp “Individualiteit en de kunst van het onderwijs”. Momenteel bekleedt hij de von Tessin-leerstoel voor media-educatie aan de Freie Hochschule Stuttgart – Seminar für Waldorfpädagogik.

Inschrijven

Inschrijven kan tot enkele dagen vooraf de start van de cursus.
De inschrijvingskost is 80 euro voor de volledige dag. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 21NA09

IK ZET ME OP DE LIJST en krijg dan een mailtje van zodra de datum duidelijk is

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Gegevens

Datum:
1 september
Tijd:
09:30 - 16:00
Kosten:
€80
Vorming Categorieën:
,

Locatie

Steinerschool De Es
Diksmuidelaan 227
Berchem, 2600 Belgium

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be

Gegevens

Datum:
1 september
Tijd:
09:30 - 16:00
Kosten:
€80
Vorming Categorieën:
,

Locatie

Steinerschool De Es
Diksmuidelaan 227
Berchem, 2600 Belgium

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be