Home / Vorming / Startersinitiatie voor peuter- en kleuterleerkrachten

Laden Vormingen

« Alle evenementen

  • Dit vorming is voorbij.

Startersinitiatie voor peuter- en kleuterleerkrachten

20 januari, 09:00 - 17:00

Dit traject is voor startende peuter- en kleuterleerkrachten werkzaam in een steinerschool. Het gaat om een 3-jaars programma, waarbij vorming gecombineerd wordt met werkplek leren.Verschillende aandachtspunten van de steinerpedagogie worden om beurt behandeld worden in verschillende modules. Het doel van dit traject is het ontwikkelen van een brede basis steinerpedagogie voor het jonge kind.

Elk cursusjaar van het programma  bestaat uit twee modules (één in het najaar en één in het voorjaar).  In elke module zijn er twee volledige dagen: ’s voormiddags gaan de cursisten meevolgen in de klaspraktijk, ’s namiddags geeft een ervaren leerkracht vorming over een specifiek pedagogisch thema. Bij voldoende inschrijvingen worden de modules regionaal georganiseerd. We voorzien momenteel 3 regio’s: Gent -Brugge, Antwerpen – Kempen en Leuven – Brussel.

Elke module bevat tevens een online sessie waarin de achtergronden van de pedagogische thema’s verduidelijkt worden. Deze online sessies zijn deel van de module maar kunnen ook apart gevolgd worden. Op het einde van het jaar is er tevens een online vorming rond communicatie met ouders.

Bij voorkeur volg je het hele traject maar je kan de modules ook apart volgen. Studenten die hun stage in het steineronderwijs doen zijn ook welkom.

Klik hier om het overzicht programma en planning te consulteren

Module 1

11 oktober, hele dag
16 november, hele dag
1 december, 14u – 17u online

Module 2

20 januari, hele dag
11 februari, hele dag
9 maart, 14u – 17u online

Module 3

30 maart, 14u – 17u online

Docenten

Het werkplek leren en de praktijk gerichte vorming worden regionaal verzorgd door ervaren leraren. 

Klaar Aerts is coördinator en aanspreekpunt van dit traject. Ze geeft ook de online sessies. Klaar werkte vele jaren als kleuterleerkracht in de Steinerschool van Turnhout. De laatste 10 jaar is ze voornamelijk actief als pedagogisch begeleider van leerkrachten binnen de Steinerschoolbeweging in Vlaanderen. Daarnaast is ze werkzaam in de coördinatie van de internationale vereniging voor steinerpedagogie voor het kind van 0-7 IASWECE en is vaak actief in het buitenland als spreker, lesgever en begeleider.

Inschrijven

Inschrijven doe je best zo snel mogelijk via de knop hieronder. Voor de eerste module kan dit uiterlijk tot eind september.
Inschrijven voor de tweede module kan dit nog tot eind december.

€ 100 /module

€ 180 /schooljaar of cyclus
€ 25 / online vorming (gratis voor wie module volgt)

Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 21NA02

Enkele dagen vooraf de start van de vorming krijg je van ons nog een deelnemersbrief met verdere info.

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

 

Gegevens

Datum:
20 januari
Tijd:
09:00 - 17:00
Vorming Categorieën:
,

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be

Gegevens

Datum:
20 januari
Tijd:
09:00 - 17:00
Vorming Categorieën:
,

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be