Home / Vorming / Sterk(er) in je klas. Klasmanagement vanuit sterk leiderschap

Laden Vormingen

« Alle evenementen

  • Dit vorming is voorbij.

Sterk(er) in je klas. Klasmanagement vanuit sterk leiderschap

12 maart, 09:30 - 16:30

- €80

Deze vorming werd uitgesteld van 4 december 2021 naar 12 maart 2022. 

Het doel van deze vorming is leerkrachten, zowel starters als mensen met ervaring, sterker te maken en meer werkvreugde te bezorgen. Na de opleiding zal hun klasmanagement efficiënter zijn, zal hun zelfvertrouwen groter zijn en zullen de deelnemers met een positievere kijk groeien in hun job. Bovendien leren ze omgaan met (verbale) agressie.

Inhoud

  • Voormiddag – Klasmanagement Basis: De deelnemers ontdekken hun eigen kwaliteiten en werkpunten. Ze leren een werkklimaat scheppen, de leerling beter begrijpen, positieve communicatie (lichaamstaal), een degelijk klasmanagement hanteren met concrete tips en tricks.
  • Namiddag – Klasmanagement Uitbreiding: De deelnemers evalueren de tips en tricks uit sessie 1a in hun eigen praktijk, leren over de (on-)zin van straffen en belonen en krijgen nog meer tips om met ongewenst gedrag van leerlingen om te gaan.

Methodiek: Er wordt gedoceerd en tussendoor werken we in kleine groepen. Er zal ruimte zijn voor individuele reflectie en feedback over eigen ervaringen. Deze vorming is voornamelijk gericht aan aanvangsbegeleiders en (ervaren) leerkrachten die openstaan voor zelfontplooiing.

Docenten

Steven Swaenepoel is docent bij de Eeckhout Academy en gespecialiseerd in klasmanagement en coaching. Hij geeft deze vorming in opdracht van de Pedagogische begeleidingsdienst van de Federatie Steinerscholen.

Inschrijven

Let op! Deze vorming heeft een beperkt aantal vrije plaatsen ter beschikking.
Inschrijven doe je best zo snel mogelijk.
De inschrijvingskost is 80 euro voor de volledige dag. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 21NG07

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Locatie

Vrije Rudolf Steinerschool Gent
Kasteellaan 54
Gent, 9000 Belgium

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be

Locatie

Vrije Rudolf Steinerschool Gent
Kasteellaan 54
Gent, 9000 Belgium

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be