Home / Vorming / Verdieping in de menskunde: 7 – 14 jaar ONLINE

Laden Vormingen

« Alle evenementen

  • Dit vorming is voorbij.

Verdieping in de menskunde: 7 – 14 jaar ONLINE

5 februari, 09:30 - 12:30

- €50

Omwille van Covid-maatregelingen zal de sessie ingekort worden en ONLINE doorgaan.
Je ontvangt ten laatste de dag voordien de juiste zoomlink in je mailbox. Ook de cursusprijs werd aangepast naar 50 euro. 

Deze vorming is een vervolg op de cursus ‘Inleiding in de menskunde’ en kadert in een reeks van 3 verdiepingsdagen. In deze sessie zoemen we in op de leeftijdscategorie van 7 – 14 jaar

‘Gezondmakend onderwijs: De opvoeding in het licht van lichaam, ziel en geest’

De antroposofische menskunde onderscheidt in de levensloop van 0 – 63 jaar drie ontwikkelingsfasen van telkens 21 jaar. Tijdens deze 21 jaar fasen ligt het accent van de ontwikkeling achtereenvolgens op de eigen lichamelijkheid, het zielenleven en het geestesleven.

Dit ontwikkelings 3-luik vinden we ook terug binnen elke 21 jaar fase. Zo staat de ontwikkeling van het kind van 0-7 in het teken van de individualisering van de eigen lichamelijkheid en wilsontwikkeling, van 7-14 in het teken van de cultivering van het eigen zielenleven en de gevoelsontwikkeling, en van 14 – 21 in het teken van het wekken en in beheer nemen van het eigen geestesleven en de denkontwikkeling.

Tegelijk weeft zich doorheen de fase van 0-21  het ritme van de ik-ontwikkeling die gepaard gaat met drempelervaringen die de opgroeiende mens uit evenwicht brengen.

Tijdens deze vormingsdagen willen we telkens inzoomen op een bepaalde 7 jaar fase en onderzoeken welke handvaten ons in de pedagogie worden aangereikt om de ontwikkeling te ondersteunen. Het begrijpen van de ontwikkeling vanuit de onder -en bovenstroom met de werking van enerzijds de architectonisch/plastische krachten en anderzijds de muzikale/spraakkrachten zal als ingangspoort dienen voor het ontwikkelen van een gezondmakende pedagogie.

Docent

Sigurd Borghs, is een bezielde leerkracht met heel wat praktijkervaring, opgedaan in de Michaëlschool van Turnhout.

Inschrijven

De inschrijvingen zijn afgesloten voor deze vorming. 

Inschrijven kan tot enkele dagen vooraf de start van de cursus.
De inschrijvingskost is 50 euro voor de volledige cursus. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 22VA03

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Gegevens

Datum:
5 februari
Tijd:
09:30 - 12:30
Kosten:
€50
Vorming Categorieën:
,

Locatie

ONLINE

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be

Gegevens

Datum:
5 februari
Tijd:
09:30 - 12:30
Kosten:
€50
Vorming Categorieën:
,

Locatie

ONLINE

Organisator

Pedagogische Begeleidingsdienst
Telefoon:
03/213 23 33
E-mail:
lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be
Site:
www.steinerscholen.be