Vormingen

Hieronder vindt u al onze vormingen van het huidige schooljaar.
Je kan de lijst ook verkleinen door te filteren op onderstaande rubrieken. Gedetaileerde info vind je terug nadat je op de titel van de vorming hebt geklikt. Daar kan je ook direct inschrijven en vind je de betalingsinfo.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet ons te contacteren op: lieselotte.mombaerts@steinerschool.be

 • Vakdag L.O. en Bothmergymnastiek in de lagere school, uitwisseling en verdieping

  Antwerpen

  Deze klasdagen zijn enkel voor de leraren van de Vlaamse steinerscholen, basisschool. De klasdagen zijn gratis maar inschrijven is verplicht.

  Meer info

 • Verdieping in de menskunde: 7 – 14 jaar

  Antwerpen

  We diepen meer in op deze levensfase die in het teken staat van de cultivering van het eigen zielenleven en de gevoelsontwikkeling.

  Meer info

 • Vakdagen zorg

  Antwerpen

  Deze vakdag is bedoeld voor zorgleraren en -coördinatoren en wordt begeleid door Saskia Barkmeijer. Zij zal het hebben over de 12 zintuigen.

  Meer info

 • Toneel in de lagere school

  Antwerpen

  Een toneelperiode in de lagere school, hoe pak ik dat aan? Welke stukken zijn geschikt voor welk leerjaar?
  Deze vorming is speciaal voor lagere schoolleerkrachten uit steinerscholen.

  Meer info

 • Verdieping in de menskunde: 0 – 7 jaar

  Antwerpen

  Hier verdiepen we ons in de ontwikkeling van het kind van 0-7 dat in het teken staat van de individualisering van de eigen lichamelijkheid en wilsontwikkeling.

  Meer info

 • Openbare voordracht over gezonde mediapedagogie

  Antwerpen

  Op deze donderdagavond kunnen ouders en leraren inzicht krijgen in het brede verhaal van de media-educatie. Heel ons onderwijs maakt voortdurend gebruik van media. Door de opkomst van de digitale technologie zijn er nieuwe mogelijkheden maar ook nieuwe vragen.

  Meer info

 • Gezonde mediapedagogie van peuter tot 6de klas

  Antwerpen

  Deze nascholing heeft als doel om peuter-, kleuter- en lagere-schoolleraren volop didactisch te ondersteunen bij de inzet van allerlei media en is dus gericht aan media-ankerpersonen in steinerscholen.

  Meer info

 • Seksueel-relationele opvoeding 0 – 10 jaar

  Gent

  In deze bijscholing bekijken we de ontwikkeling en de ontwikkelingsvragen op het gebied van seksuele en relationele opvoeding van het jonge kind tot het lagere schoolgaande kind.

  Meer info

 • Seksueel-relationele opvoeding 10 – 14 jaar

  Gent

  In deze bijscholing bekijken we de ontwikkeling en de ontwikkelingsvragen op het gebied van seksuele en relationele opvoeding van het tienjarige kind tot de jong volwassene.

  Meer info