Toevoegen aan je kalender

Startdatum
10/12/2022 09:30
Einddatum
10/12/2022 12:30
Thema’s
Vakgebonden nascholing
Nodige ervaring
Enkel voor Steinerschoolleerkrachten
Locatie
Antwerpen
Tijdstip
Buiten schooluren
Prijs

€ 40

Plaats

Diksmuidelaan , 2600 Antwerpen

Bothmergymnastiek in de basisschool

Code cursus: 22NA08

Dit bewegingsonderwijs bestaat uit een reeks bewegingssequenties die zijn aangepast aan de verschillende door Steiner vastgestelde ontwikkelingsstadia van het kind. De door hem beschreven oefeningen worden gebruikt in het educatieve veld en in therapeutisch werk met volwassenen en kinderen.

Bothmergymnastiek is een bewegingsdiscipline met antroposofische achtergrond die zich bezighoudt met de krachten van de ruimte. We leren om, vertrekkend vanuit de architectuur van de menselijke vorm, het ontvouwen van zijn beweging in de ruimte te observeren, te leiden en te ontwikkelen. Meer info vind je op Kristin haar website. KLIK HIER.

Deze vorming is voor leraren uit de basisscholen. Alle info over de vorming voor leraren uit middelbare scholen vind je hier terug.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk. De vorming is afgelopen.
De inschrijvingskost is 40 euro. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 22NA08

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Docent

Docent: Kristin Van Houtte

Kristin Van Houtte is geboren in Antwerpen en afgestudeerd als licentiaat lichamelijke opvoeding. Ze volgde haar opleiding Bothmergymnastiek bij Alheidis van Bothmer in Stuttgart en het seminarie voor Waldorf-leraar erbovenop. 20 jaar lang heeft ze les gegeven in de Rudolf Steinerscholen in Zwitserland en Duitsland. De Bothmergymnastiek was een rode draad doorheen haar loopbaan, eveneens…

Meer info over: Kristin Van Houtte

Praktische info

De vorming gaat door op De Es (Diksmuidelaan 227, 2600 Antwerpen).