Toevoegen aan je kalender

Startdatum
15/10/2022 09:30
Einddatum
15/10/2022 15:30
Onderwijsniveau
basisonderwijs
Tijdstip
najaar
Prijs

€ 80

Locatie
Gent
Plaats

Kasteellaan 54, 9000 Gent

Fenomenologische didactiek in de lessen chemie

Code cursus: 22NG02

Lessen chemie spreken tot de verbeelding. Met experimenten wordt de bijna magische omzetting van stoffen in de ervaring gebracht. Of het nu om leerlingen- of demonstratieproeven gaat, de didactische aanpak maakt een groot verschil. Wat wordt precies bedoeld met de fenomenologische benadering van een scheikundig proces? Hoe bereiden we de leerlingen voor op een experiment, waar richten we de aandacht op tijdens de proef en in de nabespreking? Hoe zorgen we voor een ervaringsgebaseerd inzicht in de wezenlijke aspecten van het natuurfenomeen dat in geïsoleerd in labo-context wordt gedemonstreerd.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.
De inschrijvingskost is 80 euro. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 22NG02

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Docent

Docent: Geert Simoens

Geert Simoens was jarenlang leraar chemie in MSV Lier. Hij is sterk geïnspireerd door de fenomenologische benadering en kent de didactische kneepjes van het vak. Hij droeg bij aan de totstandkoming van het nieuwe leerplan.

Meer info over: Geert Simoens