Toevoegen aan je kalender

Startdatum
27/01/2024 09:30
Einddatum
27/01/2024 12:30
Focus
pedagogische vorming
Onderwijsniveau
secundair onderwijs, basisonderwijs
Tijdstip
voorjaar
Prijs

50 euro

Locatie
Gent
Plaats

, Ghent

Volzet

Gezag hebben… gezag krijgen: nieuwe autoriteit en geweldloos verzet gebaseerd op Haim Omer

Code cursus: 24VG02

Gezag hebben… gezag krijgen: nieuwe autoriteit en geweldloos verzet gebaseerd op Haim Omer

Als leerkracht, opvoeder,… krijg je soms te maken met gedrag van leerlingen waar je geen vat lijkt op te hebben. Opvoedingsmethodes die vroeger wel nog werkten, lijken nu te falen. Grenzen stellen lukt niet meer en respect voor gezagsfiguren lijkt verdwenen. Ook praten of onderhandelen met leerlingen zorgt voor eeuwige discussies… waarbij helaas vaak de volwassenen het onderspit moeten delven. Leerkrachten, opvoeders en ouders staan dan met hun rug tegen de muur en voelen zicht machteloos. Deze machteloosheid zorgt voor een vicieuze cirkel waarbij het gedrag verergert, de spanningen hoger oplopen en de band tussen leerkrachten, opvoeders en leerlingen onder druk komt te staan.
In deze sessie maken we kennis met een nieuwe manier om autoriteit op te bouwen. We overlopen een 6-tal ingrediënten voor een vastberaden maar ook warme aanpak en illustreren dit met enkele concrete technieken die leerkrachten en opvoeders sterker maken.
We zien ook hoe we onze onmacht bij vastgelopen situaties of extreem moeilijk gedrag kunnen omzetten in kracht door acties van geweldloos verzet.
Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 20 januari 2024. De inschrijvingskost is 50 euro. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode.

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Docent

Docent: Nadine Callens

Nadine Callens heeft 33j werkervaring binnen een Centrum voor Leerlingenbegeleiding.  Daarnaast is Nadine moeder van 2 volwassen dochters, 3 pluskinderen en 5 plus-kleinkinderen. Sedert 2008 ook zelfstandig nascholer voor de sector leerlingenbegeleiding, jeugdzorg en opvoedingsondersteuning. Meer info over Nadine en haar aanbod op haar site onder zoekterm ‘nascholingen nadine callens’

Meer info over: Nadine Callens