Toevoegen aan je kalender

Startdatum
20/01/2024 09:30
Einddatum
20/01/2024 15:30
Focus
agogische vorming (voor taken buiten de klas)
Onderwijsniveau
secundair onderwijs, basisonderwijs
Tijdstip
voorjaar
Prijs

30 euro

Locatie
Gent
Plaats

Kasteellaan , 9000 Gent

Hoe geef ik een stukje expertise door aan collega’s?

Code cursus: 24VG01

Hoe geef ik een stukje expertise door aan collega’s?

Met de jaren ontwikkelen leraren op natuurlijke wijze pedagogische expertise. Soms is het zeer deugddoend om deze ervaring te kunnen delen, een stukje expertise kenbaar te maken, zodat andere collega’s daar inspiratie kunnen uit halen om hun eigen pedagogische opdracht vorm te geven. Maar ja, zo’n overdracht van inzichten en vaardigheden is eigenlijk een stukje volwassenenvorming, een heel andere job dan voor de klas staan. Het is heel zinvol om hierbij ook enkele ‘agogische vaardigheden’ onder de knie te hebben: hoe werkt het begeleidingsproces van een volwassene die toch vrij en autonoom haar/zijn ontwikkeling moet kunnen blijven sturen?
Op deze dag gaan we aan de slag met enkele basiselementen van zo’n leerproces bij volwassenen. De deelnemers worden in hun goesting en vaardigheid gesterkt om expertise te delen. Wie zich mettertijd nog grondig wil verdiepen in dergelijke volwassenenvorming kan zich aanmelden als kandidaat deelnemer aan een jaartraject waarin we stap voor stap oefenen en elkaar feedback geven over het effect van onze aanpak.
Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 13 januari 2024. De inschrijvingskost is 30 euro. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode.

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Praktische info

Over de middag breng je best je eigen lunch mee.

Docent

Docent: Jaak Hillen

Jaak Hillen is zelfstandig kunstenaar. Hij richtte artObe op voor het ontwikkelen van scheppende processen in de beeldende kunst. Hij is bedreven in volwassenenvorming en voert onderzoek naar creatieprocessen. Hij doceert ook in de intensieve steinerpedagogische EduArta-opleiding.

Meer info over: Jaak Hillen