Toevoegen aan je kalender

Startdatum
06/10/2022 20:00
Einddatum
06/10/2022 22:00
Focus
pedagogische vorming
Tijdstip
najaar
Prijs

€ 12

Locatie
Leuven
Plaats

Privaatweg 7, 3018 Leuven

Openbare voordracht: Gezonde opvoeding in het digitale tijdperk

Code cursus: 22NE05

Doelgroep: ouders

Mediamaturiteit bevorderen en digitale stress in het gezin verminderen.

Natuurlijk willen ouders dat kinderen beschermd worden tegen overmatig schermgebruik, cyberpesten, cyberverslaving, dataveillance, sexting, x-rated films, enz. En ze willen dat ze bekwame, actieve en kritische gebruikers van digitale media worden. Onderzoek toont aan dat, in tegenstelling tot marketingclaims, hoe jonger de kinderen, hoe meer de basis voor mediamaturiteit in de echte wereld ligt: het ligt in het ervaren van de wereld met alle zintuigen en in het persoonlijk ontmoeten van anderen. Klinkt eenvoudig en gemakkelijk? Dat is het zeker niet! In een presentatie met interactieve elementen bespreken we hoe om te gaan met het wijdverbreide BEEDI-syndroom (“But Everyone Else Does It!”), hoe alternatieven te vinden voor schermen als babysitters. Ook, hoe u het kopen van uw eerste smartphone voor kinderen kunt uitstellen of hen vrije toegang kunt geven tot andere digitale apparaten, en wat belangrijk is vlak voor, tijdens en na dit gebeurt.

De spreker op deze avond is Professor Paula Bleckmann. Haar toespraak is in het Engels, er wordt vertaling voorzien. Er zal ruimte zijn voor vragen en antwoorden.

Deze vorming wordt georganiseerd in het kader van het Europese HERMMES-project.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.
De inschrijvingskost is 12 euro. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 22NE05

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Praktische info

De vorming gaat door in Steinerschool De Zonnewijzer (Privaatweg 7, 3018 Leuven).

Docent

Docent: Professor Paula Bleckmann

Professor Paula Bleckmann is een ervaringsdeskundige wat betreft mediaeducatie en kinderen. Meer info over haar vind je via deze link. 

Meer info over: Professor Paula Bleckmann