Toevoegen aan je kalender

Startdatum
11/11/2023 09:30
Einddatum
11/11/2023 15:30
Focus
pedagogische vorming
Onderwijsniveau
secundair onderwijs, basisonderwijs
Tijdstip
najaar
Prijs

80 euro

Locatie
Gent
Plaats

Kasteellaan 54, 9000 Gent

Polariteiten in de ontwikkeling van jongens en meisjes

Code cursus: 23NG02

Polariteiten in de ontwikkeling van jongens en meisjes

Dit schooljaar willen we ons verdiepen in wat het betekent om als meisje of jongen geboren te worden. Hoe ervaren we het kind-, jongere-, mens-zijn als meisje of jongen, man of vrouw ?
We willen enerzijds ingaan op de ontwikkeling van het mannelijke en het vrouwelijke. Maar daarnaast willen we ook onderzoeken hoe dit aspect in de vier wezensdelen speelt en wat dit voor de kinderen en voor ons betekent in onze weg naar aarderijpheid.

We willen vanaf de oorsprong via de conceptie kijken naar ontstaan, ontwikkeling en vorming van onze geslachtelijkheid en de invloed hiervan op ons bestaan.
Dit is ook een onderwerp dat erg leeft in onze scholen, bij de kinderen en ouders van deze tijd. We willen dus ook zeker ingaan op overpeinzingen rond de geslachtelijkheid van de mens en op de gender vragen van onze tijd. Hieraan willen we dan ook verbinden wat dit betekent voor ons als leerkrachten in onze dagdagelijkse klaspraktijk.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 5 november 2023. De inschrijvingskost is 80 euro. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode.

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Praktische info

Enige voorkennis van de antroposofische menskunde is vereist.

Deze opleiding zal doorgaan in de Steinerschool Gent, gelegen in de Kasteellaan 54. Er is geen catering voorzien. Je brengt dus best je eigen lunch mee.

Docenten

Docent: Luc Vandecasteele

Luc Vandecasteele was huisarts van mei 1980 tot aan zijn pensionering einde 2019. In 1979-80 volgde hij de opleiding in de antroposofische geneeskunde in Nederland, na afronding van de universitaire opleiding tot arts in 1978. Sinds de prille jaren ’80 tot op heden is hij adviserend schoolarts in de Michaelischool in Aalst, en sinds de…

Meer info over: Luc Vandecasteele

Docent: Inneke van Esbroeck

Inneke Van Esbroeck is in 1977 geboren in Indonesië en heeft daar gewoond tot ze bijna 6 jaar was. Daarna heeft ze haar hele schoolloopbaan op De Zonnewijzer in Leuven doorlopen. Nadien behaalde ze in Antwerpen het diploma van vroedvrouw en later heeft ze zich nog bijgeschoold tot kleuter- en lagere schoolleerkracht aan de Helicon…

Meer info over: Inneke van Esbroeck