Toevoegen aan je kalender

Startdatum
22/10/2022 09:30
Einddatum
22/10/2022 12:30
Thema’s
Vakgebonden nascholing
Nodige ervaring
Enkel voor Steinerschoolleerkrachten
Locatie
Antwerpen
Tijdstip
Buiten schooluren
Prijs

€ 40

Plaats

Volkstraat , 2000 Antwerpen

Poppenspel voor peuter- en kleuterleraren

Code cursus: 22NA07

Het doel is dat de deelnemers een zeer eenvoudig poppenspel kunnen spelen in de klas. Aangevuld met enkele (hopelijk inspirerende) voorbeelden en een verhalenbundel, om iedereen goesting te doen krijgen en ook om concreet materiaal aan te reiken om in de klas te gebruiken.

Heidi en Lymkes wegen kruisten elkaar toen Lymkes zoon bij Heidi in de kleuterklas kwam. Later werkten ze en korte tijd samen en ontdekten ze bij elkaar de liefde voor het creëren van allerlei figuren voor hun klas. Ze begonnen verhalen voor poppenspel te zoeken, figuren te maken en ideeën uit te wisselen. De expertise van de ervaren kleuterjuf en de nieuwsgierigheid van de beginnende juf inspireerden elkaar.
Ze hopen het vuur dat ze bij elkaar vonden ook aan jullie te kunnen schenken.

Inschrijven

Deze vorming is afgelopen. 
De inschrijvingskost is 40 euro. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 22NA07

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

 

Bron afbeelding: Steinerschool Gent Kasteellaan, fotograaf: Janne Vanhemmens

Docenten

Docent: Lymke Keteleer

Geïnspireerd door de peuterklas van haar zoon wist Lymke Keteleer welke richting ze met haar opleiding als kleuterjuf wilde uitgaan.

Meer info over: Lymke Keteleer

Docent: Heidi Vyncke

Heidi Vyncke heeft haar kleuterdiploma aangevuld met een opleiding steinerpedagogie van het jonge kind. Sinds de vorige eeuw werkt ze in Antwerpse steinerscholen. Poppenspel kreeg een plaats in haar weekritme op school. Op uitnodiging van een ouder speelt ze met veel plezier tafelpoppenspel in het cultureel centrum van Berchem.

Meer info over: Heidi Vyncke

Praktische info

De vorming gaat door in basisschool Hibernia (Volkstraat 40, 2000 Antwerpen).