Toevoegen aan je kalender

Startdatum
26/03/2022 09:30
Einddatum
26/03/2022 15:30
Thema’s
Menskunde
Nodige ervaring
Voor iedereen (geen ervaring vereist)
Locatie
Gent
Tijdstip
Buiten schooluren
Prijs

€ 80 euro voor de hele dag
of € 150 euro voor de 2 vormingsdagen van Inneke van Esbroeck. 

Sta je zelf in voor de betaling van je inschrijvingskost?
Betaal dan het cursusbedrag op BE81 0012 1882 6824
Met de mededeling van je naam en de cursuscode: 22VG01

Betaalt je school?
Duid dit dan zeker aan bij je inschrijving. Wij sturen de factuur rechtstreeks naar de school.

Plaats

Kasteellaan , 9000 Gent

Parking
In de straten rondom kan je betalend parkeren. De parking aan de Dampoort is betaalbaar en slechts op 10min wandelen. Let op! In Gent moet je rekening houden met een lage emissiezone. Meer info over parkeren in centrum Gent vind je hier: https://stad.gent/nl/mobiliteit-openbare-werken/parkeren/parkeren-op-straat/parkeertarieven-op-straat

Seksueel-relationele opvoeding 0 – 10 jaar

Code cursus: 22VA04

Seksuele en relationele opvoeding is in de eerste plaats een taak van ouders. Maar in onze tijd hebben wij als school hierin toch ook een belangrijke opdracht. In deze bijscholing bekijken we de ontwikkeling en de ontwikkelingsvragen op het gebied van seksuele en relationele opvoeding van het jonge kind tot de jong volwassene. Ook kijken we welke taak we hierin als school en leerkracht hebben en hoe we dit in de praktijk vorm kunnen geven.

Omdat dit laatste erg leeftijdsgebonden is worden er twee opleidingsmomenten aangeboden:

  • voor leerkrachten van de peuterklas tot en met de vierde klas : in deze leeftijdsgroep is de seksuele en relationele voorlichting helemaal verweven in de dagdagelijkse praktijk. (DEZE VORMING)
  • voor leerkrachten van de vijfde klas tot en met de achtste klas : in deze leeftijdsgroep is er naast de klaspraktijk ook nood aan daadwerkelijke lessen seksuele en relationele opvoeding.

Naast de ontwikkelingsboog staan we stil bij de vormgeving van dit deel van de ontwikkelingsvraag van de kinderen. Er zal ook ruimte zijn voor verwerking en gesprek en we zullen ook tijd maken om in te gaan op specifieke vragen.

Een goed verzorgde seksuele en relationele vorming van kinderen is mensvorming in de brede zin van het woord. Een belangrijke taak dus om als school en als leerkrachten te behartigen.

Opgelet : in de twee cursusdagen is er een deel van de inhoud die overlapt. Indien u zich dus inschrijft voor de twee dagen, laat dit dan zeker weten dan kan er verduidelijkt worden welk deel overlapt. Het kan zeker om de twee dagen te volgen, maar dan stroomt u de tweede cursusdag best wat later in. Noteer dit dan even bij je inschrijving.

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Sessies

26/03/2022 09:30 26/03/2022 15:30 Lagere school, ingang Kasteellaan Steinerschool Gent

Docent

Docent: Inneke van Esbroeck

Inneke Van Esbroeck is in 1977 geboren in Indonesië en heeft daar gewoond tot ze bijna 6 jaar was. Daarna heeft ze haar hele schoolloopbaan op De Zonnewijzer in Leuven doorlopen. Nadien behaalde ze in Antwerpen het diploma van vroedvrouw en later heeft ze zich nog bijgeschoold tot kleuter- en lagere schoolleerkracht aan de Helicon…

Meer info over: Inneke van Esbroeck

Praktische info

Je neemt best je eigen lunch mee.
Koffie en thee zal aanwezig zijn (afhankelijk van de coronamaatregelingen)
Aanspreekpersoon: Lieselotte Mombaerts

Opgelet : in de twee cursusdagen is er een deel van de inhoud die overlapt. Indien u zich dus inschrijft voor de twee dagen, laat dit dan zeker weten dan kan er verduidelijkt worden welk deel overlapt. Het kan zeker om de twee dagen te volgen, maar dan stroomt u de tweede cursusdag best wat later in. Noteer dit dan even bij je inschrijving.
Als u hier inschrijft, schrijft u in voor de sessie 0 – 10 jaar.