Toevoegen aan je kalender

Startdatum
23/02/2024 09:30
Einddatum
23/02/2024 15:30
Focus
pedagogische vorming
Onderwijsniveau
basisonderwijs
Tijdstip
voorjaar
Prijs

gratis

Locatie
Antwerpen
Plaats

, Antwerp

Vakdag LO – Bothmergymnastiek

Code cursus:

Bothmergymnastiek in de basisschool

Dit bewegingsonderwijs bestaat uit een reeks bewegingssequenties die zijn aangepast aan de verschillende door Steiner vastgestelde ontwikkelingsstadia van het kind. De door hem beschreven oefeningen worden gebruikt in het educatieve veld en in therapeutisch werk met volwassenen en kinderen.

Bothmergymnastiek is een bewegingsdiscipline met antroposofische achtergrond die zich bezighoudt met de krachten van de ruimte. We leren om, vertrekkend vanuit de architectuur van de menselijke vorm, het ontvouwen van zijn beweging in de ruimte te observeren, te leiden en te ontwikkelen. Meer info vind je op Kristin haar website. KLIK HIER.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 16 februari 2024. De vakdag is gratis. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode.

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Praktische info

De vakdag LO zal doorgaan in Steinerschool Skellig Michaël in Antwerpen

Docent

Docent: Kristin Van Houtte

Kristin Van Houtte is geboren in Antwerpen en afgestudeerd als licentiaat lichamelijke opvoeding. Ze volgde haar opleiding Bothmergymnastiek bij Alheidis van Bothmer in Stuttgart en het seminarie voor Waldorf-leraar erbovenop. 20 jaar lang heeft ze les gegeven in de Rudolf Steinerscholen in Zwitserland en Duitsland. De Bothmergymnastiek was een rode draad doorheen haar loopbaan, eveneens…

Meer info over: Kristin Van Houtte