Toevoegen aan je kalender

Startdatum
26/11/2022 09:00
Einddatum
26/11/2022 16:30
Thema’s
Leerlingenbegeleiding
Nodige ervaring
Enkel voor Steinerschoolleerkrachten
Locatie
Antwerpen
Tijdstip
Buiten schooluren
Prijs

€ 80

Plaats

Diksmuidelaan , 2600 Antwerpen

Verbindend gezag bij grensoverschrijdend gedrag

Code cursus: 22NA13

Deze vorming is voor zorgcoördinatoren en leraren uit steinerscholen en is een aanvulling op de vorige vorming, maar is toegankelijk voor iedereen met interesse.

In deze vorming leren we hoe we toch nog respect kunnen ontwikkelen en tonen, ondanks de vele conflicten, sancties. Vele kinderen en jongeren ontwikkelen meerdere gedragsvormen om zich beter te voelen, aandacht te krijgen, moeilijkheden aan te pakken. Een aantal kinderen en jongeren hebben die gelegenheid niet en moeten het vaak stellen met één gedragspatroon, te pas en te onpas toegepast, vaak uitvergroot.

Inzicht in deze processen kan leiden naar luisterbereidheid en respect.
We verkennen vier extreme gedragspatronen: emotionele chantage, blijvend discussiëren, ontoegankelijke koppigheid en fysieke uitdaging. Elk patroon heeft zijn positieve uitstraling, negatieve randgebieden, extreme polen. Elk patroon spreekt een andere ‘taal’, heeft een eigen logica.

Een begeleidend gesprek wordt efficiënt als de leerling zich erkend voelt in dit patroon, ook als die houding voor heel wat problemen heeft gezorgd. Pas dan kan er een ‘verbinding’ of ‘vertrouwen’ ontstaan, een noodzaak nodig om te komen naar overleg en afspraken.

Niet alleen nuttig in het onderwijs en begeleidingsgesprekken, ook de commerciële wereld weet handig gebruik te maken van deze technieken.

Inschrijven

De vorming is afgelopen.
De inschrijvingskost is 80 euro voor de volledige cursus. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 22NA13

 

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Docent

Docent: Hendrik Gaublomme

Hendrik Gaublomme is docent bij de Eeckhout Academy en gespecialiseerd in positieve communicatie en coaching. Hij geeft deze vorming in opdracht van de Pedagogische begeleidingsdienst van de Federatie Steinerscholen.

Meer info over: Hendrik Gaublomme

Praktische info

Deze vorming gaat door in school De Es (Diksmuidelaan 227, 2600 Antwerpen).