Toevoegen aan je kalender

Startdatum
22/01/2022 09:30
Einddatum
22/01/2022 03:30
Thema’s
Menskunde
Nodige ervaring
Ervaring nodig
Locatie
Online
Tijdstip
Buiten schooluren
Prijs

€ 50 euro voor de hele dag

Sta je zelf in voor de betaling van je inschrijvingskost?
Betaal dan het cursusbedrag op BE81 0012 1882 6824
Met de mededeling van je naam en de cursuscode: 22VA01

Betaalt je school?
Duid dit dan zeker aan bij je inschrijving. Wij sturen de factuur rechtstreeks naar de school.

Plaats

Hof van Mols , 2610 Antwerpen

Parking
In de straten rondom kan je parkeren. Let op! In sommige straten moet je betalen (behalve op zondag).

Verdieping in de menskunde: 14 – 21 jaar ONLINE

Code cursus: 22VA01

Omwille van Covid-maatregelingen zal de sessie ingekort worden en ONLINE doorgaan. Je ontvangt ten laatste de dag voordien de juiste zoomlink in je mailbox.

Deze vorming is een vervolg op de cursus ‘Inleiding in de menskunde’ en kadert in een reeks van 3 verdiepingsdagen. In deze sessie zoemen we in op de leeftijdscategorie van 14 – 21 jaar

‘Gezondmakend onderwijs: De opvoeding in het licht van lichaam, ziel en geest’

De antroposofische menskunde onderscheidt in de levensloop van 0 – 63 jaar drie ontwikkelingsfasen van telkens 21 jaar. Tijdens deze 21 jaar fasen ligt het accent van de ontwikkeling achtereenvolgens op de eigen lichamelijkheid, het zielenleven en het geestesleven.

Dit ontwikkelings 3-luik vinden we ook terug binnen elke 21 jaar fase. Zo staat de ontwikkeling van het kind van 0-7 in het teken van de individualisering van de eigen lichamelijkheid en wilsontwikkeling, van 7-14 in het teken van de cultivering van het eigen zielenleven en de gevoelsontwikkeling, en van 14 – 21 in het teken van het wekken en in beheer nemen van het eigen geestesleven en de denkontwikkeling.

Tegelijk weeft zich doorheen de fase van 0-21  het ritme van de ik-ontwikkeling die gepaard gaat met drempelervaringen die de opgroeiende mens uit evenwicht brengen.

Tijdens deze vormingsdagen willen we telkens inzoomen op een bepaalde 7 jaar fase en onderzoeken welke handvaten ons in de pedagogie worden aangereikt om de ontwikkeling te ondersteunen. Het begrijpen van de ontwikkeling vanuit de onder -en bovenstroom met de werking van enerzijds de architectonisch/plastische krachten en anderzijds de muzikale/spraakkrachten zal als ingangspoort dienen voor het ontwikkelen van een gezondmakende pedagogie.

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Sessies

22/01/2022 09:30 22/01/2022 03:30 steinerschool Lohrangrin, Wilrijk lokaal: Zolder

Docent

Docent: Arnout de Meyere

Arnout was jarenlang bovenbouwleraar in de steinerschool van Gent waar hij verschillende wetenschapsvakken gaf. Ook was hij een tijd actief als pedagogisch gemachtigde bij de directie. In zijn jonge jaren doctoreerde hij in Amerika als ingenieur maar werd geïnspireerd door de antroposofie waar hij zich ondertussen volledig in heeft verdiept. Momenteel coördineert hij de pedagogische…

Meer info over: Arnout de Meyere

Praktische info

Deze sessie is omgezet van een live sessie naar een online sessie.
Ten laatste 1 dag op voorhand krijg je een zoomlink in je mailbox.
Aanspreekpersoon: Lieselotte Mombaerts