Marcus van Besouw

Marcus van Besouw °Haarlem 1959

Hij woont ondertussen al 56 jaar in België en is stilaan dus Belg.

Hij studeerde Lichamelijke Opvoeding aan de KU Leuven en bio-dynamische landbouw aan Kraaybeker hof in Driebergen, Nederland. Hij volgde cursussen weerkunde, EHBO en platbodemzeilen.

Marcus werkt al 34 jaar in de middelbare R. Steinerschool te Lier: Eerst als tuinbouw leraar, later nam hij de vakken lichamelijke opvoeding en aardrijkskunde op. Hij is mede starter van de beroepsrichting ‘Duurzaam wonen’ in 2008. Ondertussen geeft hij daar de beschouwelijke vakken in de derde graad en is hij begeleider van de beroepsstages.

Hij geeft heel graag les. Werken met de leerlingen geeft hem vleugels. Hij verdiept zich graag in hun ontwikkeling en geniet van wat hij van hen hierover kan leren. Hij zag al veel van wat hij bestudeerde effectief werken, op korte en lange termijn. Dat sterkt de overtuiging dat onze scholen goed werk leveren. Het werk dat hij kan doen maakt hem elke dag blij. Soms is er de gelegenheid om dat schone werk uit te leggen aan andere mensen. Dat doet hij natuurlijk ook graag.

Zeilen, wandelen, fietsen, lopen, lezen en samen met andere mensen van schoonheid genieten en gezelligheid maken, dat maakt hem blij als hij niet ‘werkt’. Hij noemt zichzelf daarom, hoewel niet zo uitbundig, ‘nen blije mens’.