Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle vormingen, updates en nieuwtjes van de pedagogische begeleidingsdienst?

Schrijf je hieronder in op de nieuwsbrief.

Wil je de opleidingsfolder in de bus ontvangen?

Dat kan, stuur hiervoor een mail naar pedagogischebegeleidingsdienst@steinerscholen.be

De digitale opleidingsfolder van schooljaar 2023 – 2024 vind je hier

Onze nieuwsbrief en Gmail en Outlook of Hotmail

Gebruik je Gmail of Outlook en ontvang je onze nieuwsbrief niet? Wellicht zit hij verstopt in de tabs “Reclame”, “Spam” of in je map “Ongewenste mail”

Hieronder lees je hoe je de nieuwsbrief in je Postvak In krijgt:

Voor Outlook of Hotmail

1. Open Outlook.com.

2. Klik in de linkerkolom op de map “Ongewenste e-mail”.

3. Zoek in de lijst met ongewenste e-mail de nieuwsbrief van de PBD. De afzender van onze nieuwsbrief is steeds pedagogischebegeleidingsdienst@steinerscholen.be

4. Klik met je rechtermuisknop op de nieuwsbrief en selecteer ‘Niet ongewenst’.

Voor Gmail

Hier zijn drie verschillende opties.

  • Versleep onze nieuwsbrief van de tab “Reclame” naar de tab “Primair” (jouw persoonlijke inbox). Gmail vraagt dan of alle nieuwe e-mails met hetzelfde afzenderadres ook onder de tab Primair geplaatst moeten worden. Zeg hierop ja
  • Je kan ook onze nieuwsbrief markeren met een ster. Nieuwsbrieven met een ster vermeldt Gmail niet alleen onder de tab “Reclame”, maar ook onder de tab “Primair”.
  • Je kan de tab Reclame helemaal uitschakelen. Alle e-mails die automatisch binnenkwamen onder de tab Reclame, zullen dan in het vervolg onder de tab Primair worden ontvangen.

Actueel

Nieuwe minimumdoelen voor 2e en 3e graad S.O.

Op woensdag 12 juli 2023 gaf het Vlaams Parlement groen licht voor de nieuwe minimumdoelen voor de 2e en 3e graad S.O.

Poëzie is het hart van de Steinerschool

Een gedicht van Wilbert Lambrecht.

Winterhulp voor Oekraïne

De ECSWE werkt samen met de internationale hulporganisatie Die Freunde der Erziehungskunst Rudolf Steiners om de steiner/waldorf-beweging in Oekraïne te helpen overleven.

Onze pedagogische begeleidingsdienst als partner in het Europese HERMMES-project (Holistic Education, Resilience and Media Maturity in Educational Settings)

Vanaf 1 april 2022 is de pedagogische begeleidingsdienst van de Federatie Steinerscholen een actieve partner van HERMMES