Vorming en nascholing 2020-2021

Overzicht

Hier vind je de meest recente informatie over de vormingen en opleidingen die we organiseren.
We bundelden de vele activiteiten in drie overzichtelijke groepen:

Meer info

Klik op een van de doelgroepen om het overzicht te raadplegen. Om de gedetailleerde info van een vorming of opleiding weer te geven, klik je op de titel ervan. Je kunt ook zoeken via onze kalender.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van ons aanbod? Registreer dan HIER je gegevens en ontvang max 5x per jaar een update of bericht over de lancering van onze cursussen en voordrachten.

Inschrijven

Wil je deelnemen, schrijf je dan in via de link onderaan de info-pagina van je vorming of opleiding.

Prijs

De prijs staat telkens vermeld bovenaan de info-pagina.
Volg je een reeks dan is de prijs altijd voor de volledige reeks, tenzij specifiek anders vermeld.

Korting

Schrijft je school minstens vijf leerkrachten in voor een cursus of opleiding, dan geven we 10% korting op het totale inschrijvingsbedrag. Bij minstens 10 leerkrachten wordt dit zelfs 20% korting!

Coronarichtlijnen

Voor onze cursussen gelden de richtlijnen voor het volwassenonderwijs. Lees deze goed door voor de start van jouw vorming. Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust op lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be

WEES SOLIDAIR, VOOR JEZELF EN ANDEREN:

 • Kom niet naar de opleiding als jij (of iemand waarmee je samenwoont) binnen de 7 dagen voor de start van de vorming ziek bent geweest.
 • Maak (samen met je arts) een weloverwogen keuze wanneer je behoort tot een risicogroep (ernstige obesitas, chronische hart- en vaat-, long- of nieraandoeningen, gedaalde immuniteit, type 2 diabetes, 65+).

DIT BRENG JE ZELF MEE:

 • Je eigen, gevulde drinkfles en evt. snacks of lunch (denk eraan dat een koelkast, bestek, borden etc. tijdelijk niet beschikbaar zijn).
 • Je eigen mondkapje en eventueel een flesje ontsmettende gel.

TIJDENS DE VORMING:

 • Houd minstens 1,5 meter afstand tot andere deelnemers en de docent.
 • Draag altijd je mondkapje voor de volledige duur van de vorming, vanaf het betreden van het gebouw. We houden regelmatig pauze om het leefbaar te houden.
 • De docent mag, indien de minimumafstand van 2 meter gegarandeerd is, zijn mondkapje afdoen.
 • Was regelmatig je handen en/of ontsmet ze.
 • Ontsmet materiaal na gebruik en contactoppervlakken na aanraking.
 • Respecteer de maximumcapaciteit van de sanitaire ruimtes en respecteer het circulatieplan van de gebouwen.

NA DE VORMING:

 • Als je ziek wordt binnen de 14 dagen na afloop van de vorming, laat het ons dan weten via lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be. Wij nemen dan onze verantwoordelijkheid als organisatie om alle andere cursisten conform de privacywetgeving te informeren.

DIT DOET DE FEDERATIE:

 • Waar mogelijk werken we buiten en sowieso in goed verluchte binnenruimtes.
 • We houden regelmatig pauzes.
 • We verlagen het maximum aantal deelnemers per cursus waar nodig.
 • Alle lokalen werden zodanig ingericht dat afstand kan gegarandeerd worden en contactoppervlakken geminimaliseerd worden.
 • We zien toe op maximale ventilatie van de binnenruimtes.
 • We voorzien ontsmettingsmiddel en handgel in de ruimtes.
 • We registreren op elke sessie de aanwezigheden. Wordt er na afloop van een cursus een besmetting vastgesteld, dan worden alle deelnemers conform de privacywetgeving ingelicht en wordt indien nodig de contact tracing procedure opgestart.

Actueel

World Waldorf School List geactualiseerd

De World Waldorf School List is weer helemaal up-to-date! Je vindt er de adressen en telefoonnummers van alle steinerscholen van over de hele wereld.

Cursisten van Eduarta spreken hun appreciatie uit

In een authentiek ‘corona’-filmpje, ingesproken voor en gefilmd met laptops en smartphones, spreken cursisten over hun ervaringen met de lerarenopleiding van Eduarta.

Vlaamse regering keurt vervangende eindtermen goed

De schoolbesturen van de secundaire steinerscholen zijn zeer verheugd met de erkenning die spreekt uit de beslissing van de Vlaamse regering op 10 april 2020 om de door hen ingediende eigen eindtermen voor de 1ste graad S.O. gelijkwaardig te verklaren met de eindtermen van de overheid.

Oud-leerlingen van steinerscholen doen het prima!

Uit internationaal onderzoek naar oud-leerlingen van steinerscholen blijkt dat zij het bovengemiddeld goed doen, zowel op het gebied van verdere studies als op het gebied van professionele kansen en levensgeluk als op relationeel en sociaal gebied en zelfs inzake gezondheid.

© Federatie Steinerscholen 2020 - Disclaimer - Inloggen