Vorming en nascholing 2020-2021

Corona-update

De vormingen van de pedagogische begeleidingsdienst vallen onder de maatregelingen voor het volwassenonderwijs.
Vanaf vrijdag 30 oktober 18u tot en met zondag 15 november worden alle fysieke lessen geschorst. We organiseren onze cursussen zoveel als mogelijk in hybride vorm waarbij we steeds rekening houden met de mogelijkheden van de docent, de geplande inhouden, onze cursist en de opgelegde regels. We volgen de maatregelingen op de voet en brengen jullie tijdig op de hoogte van wijzigen!

Overzicht

Hier vind je de meest recente informatie over de vormingen en opleidingen die we organiseren.
We bundelden de vele activiteiten in drie overzichtelijke groepen. Klik op een van de doelgroepen om het overzicht te raadplegen. Om de gedetailleerde info van een vorming of opleiding weer te geven, klik je op de titel ervan. Je kunt ook zoeken via onze kalender.

Inschrijven

Wil je deelnemen, schrijf je dan in via de link onderaan de info-pagina van je vorming of opleiding.

Prijs

De prijs staat telkens vermeld bovenaan de info-pagina.
Volg je een reeks dan is de prijs altijd voor de volledige reeks, tenzij specifiek anders vermeld.

Korting

Schrijft je school minstens vijf leerkrachten in voor een cursus of opleiding, dan geven we 10% korting op het totale inschrijvingsbedrag. Bij minstens 10 leerkrachten wordt dit zelfs 20% korting!

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van het vormingsaanbod , updates en nieuwe begeleidingen van de pedagogische begeleidingsdienst? Registreer je dan op onze nieuwsbrief:Coronarichtlijnen

Voor onze cursussen gelden de richtlijnen voor het volwassenonderwijs. Lees deze goed door voor de start van jouw vorming. Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust op lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be

WEES SOLIDAIR, VOOR JEZELF EN ANDEREN:

 • Kom niet naar de opleiding als jij (of iemand waarmee je samenwoont) binnen de 7 dagen voor de start van de vorming ziek bent geweest.
 • Maak (samen met je arts) een weloverwogen keuze wanneer je behoort tot een risicogroep (ernstige obesitas, chronische hart- en vaat-, long- of nieraandoeningen, gedaalde immuniteit, type 2 diabetes, 65+).

DIT BRENG JE ZELF MEE:

 • Je eigen, gevulde drinkfles en evt. snacks of lunch (denk eraan dat een koelkast, bestek, borden etc. tijdelijk niet beschikbaar zijn).
 • Je eigen mondkapje en eventueel een flesje ontsmettende gel.

TIJDENS DE VORMING:

 • Houd minstens 1,5 meter afstand tot andere deelnemers en de docent.
 • Draag altijd je mondkapje voor de volledige duur van de vorming, vanaf het betreden van het gebouw. We houden regelmatig pauze om het leefbaar te houden.
 • De docent mag, indien de minimumafstand van 2 meter gegarandeerd is, zijn mondkapje afdoen.
 • Was regelmatig je handen en/of ontsmet ze.
 • Ontsmet materiaal na gebruik en contactoppervlakken na aanraking.
 • Respecteer de maximumcapaciteit van de sanitaire ruimtes en respecteer het circulatieplan van de gebouwen.

NA DE VORMING:

 • Als je ziek wordt binnen de 14 dagen na afloop van de vorming, laat het ons dan weten via lieselotte.mombaerts@steinerscholen.be. Wij nemen dan onze verantwoordelijkheid als organisatie om alle andere cursisten conform de privacywetgeving te informeren.

DIT DOET DE FEDERATIE:

 • Waar mogelijk werken we buiten en sowieso in goed verluchte binnenruimtes.
 • We houden regelmatig pauzes.
 • We verlagen het maximum aantal deelnemers per cursus waar nodig.
 • Alle lokalen werden zodanig ingericht dat afstand kan gegarandeerd worden en contactoppervlakken geminimaliseerd worden.
 • We zien toe op maximale ventilatie van de binnenruimtes.
 • We voorzien ontsmettingsmiddel en handgel in de ruimtes.
 • We registreren op elke sessie de aanwezigheden. Wordt er na afloop van een cursus een besmetting vastgesteld, dan worden alle deelnemers conform de privacywetgeving ingelicht en wordt indien nodig de contact tracing procedure opgestart.

Actueel

Goedkeuring eindtermen 2de en 3de graad

Ernstige twijfels moet je ernstig nemen!

Mmm, zo heerlijk in het midden

Zelfzorg in tijden van Corona, voor teams en individuele leerkrachten.

Nieuwe eindtermen S.O. bedreigen de onderwijskwaliteit

Net als Katholiek Onderwijs Vlaanderen stellen de steinerscholen dat de nieuwe eindtermen voor de 2de en 3de graad S.O. zo talrijk en zo gedetailleerd zijn dat ze de onderwijsvrijheid schaden en de kwaliteit van het onderwijs in het gedrang brengen.

Fédération Pédagogie Steiner-Waldorf organiseert congres met Christof Wiechert

De “Fédération Pédagogie Steiner-Waldorf en France” organiseert op 17 en 18 oktober een congres met Christof Wiechert. Je kan dit congres gratis volgen online.