Toevoegen aan je kalender

Startdatum
16/11/2024 09:30
Einddatum
16/11/2024 15:30
Focus
pedagogische vorming
Onderwijsniveau
secundair onderwijs
Tijdstip
najaar
Prijs

110 euro

Locatie
Gent
Plaats

Kasteellaan 435, 9000 Gent

Periodeonderwijs ontwerpen in het secundair onderwijs 2024-2025

Code cursus: 24NLA03

Beschrijving

Ochtendperiodes ontwerpen is een kunst waarbij de leraar de pedagogische opgave en de leerplandoelstellingen ter harte neemt om de leerlingen ‘levend voedsel’ te geven dat hen sterkt in hun ontwikkeling. Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Welke pedagogische invalshoeken en didactische wenken kunnen ons inspireren? Hoe kan de opbouw van de periode als geheel, en van elke individuele ochtendles, ritmisch ademend en kunstzinnig gecomponeerd worden?

Deelnemers mogen zich verwachten aan een veelkleurig palet van suggesties om zelf mee op tocht te gaan. Er is ook gelegenheid tot uitwisseling van ervaringen.

Inschrijven

Inschrijven kan via de link hieronder tot en met 9 november 2024. De inschrijvingskost bedraagt 110 euro. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost wordt betaald door jouw school, dan wel je zelf instaat voor de betaling.

Van zodra je je inschrijft, is ons annuleringsbeleid van toepassing. Deze kan je hier nalezen.

Sessies

16/11/2024 09:30 16/11/2024 15:30 Periodeonderwijs ontwerpen Landwijzer vzw Gent

Praktische info

Wie al ervaring heeft met het geven van periode-onderwijs brengt graag een voorbeeld mee van de opbouw.

Docent

Docent: Arnout de Meyere

Arnout maakte op 35-jarige leeftijd de overstap naar het leraarschap, na jaren ervaring als academicus en als ontwerpingenieur. In de bovenbouw van de middelbare steinerschool in Gent gaf hij wetenschapsvakken, cultuurbeschouwing, Parcival en Faust-periodes. Hij was er ook enkele jaren schoolleider (pedagogisch gevolmachtigde). Na zeven jaren coördinatorschap van de pedagogische begeleidingsdienst vervult hij nu opnieuw…

Meer info over: Arnout de Meyere