Nieuw boek “Wat na de steinerschool”?

Met veel plezier en trots kondigen Enya Cornelis en Sietske van Poelgeest hun boek aan: Wat na de steinerschool? 12 interviews met oud-leerlingen. Voor dit boek gingen de auteurs tussen maart en september 2023 op bezoek bij twaalf oud-leerlingen van de middelbare steinerscholen van Antwerpen, Berchem, Brugge, Gent, Leuven en Lier.

Hun doel was om te weten te komen hoe leerlingen de overgang van middelbaar naar hoger onderwijs hadden beleefd, of ze door de middelbare steinerschool goed of voldoende voorbereid waren (of juist niet) en meer in het algemeen hoe ze nuterugkijken op hun middelbareschooltijd. Deze twaalf verhalen vertellen zoveel méér dan gelijk welke cijfers zouden kunnen. Er staan prachtige getuigenissen in, oneliners die klaar zijn om in te lijsten, bloedeerlijke verhalen over hoe het vroeger in de klas was, welke herinneringen ze nog aan hun schooltijd hebben, hoe ze daar nu naar terugkijken, wat ze hebben meegekregen van de steinerschool, maar ook waar ze last van hebben gehad, wat hen heeft geërgerd of verontrust, enz.

Enya en Sietske hopen dat dit boek een stap moge zijn om dit vooroordeel de wereld uit te helpen! Beiden zijn zelf oud-leerling van een steinerschool. Enya Cornelis werkt ondertussen als stafmedewerker bij de Federatie Steinerscholen Vlaanderen; Sietske van Poelgeest is Community Development Coordinator bij de European Council for Steiner Waldorf Education.

Het boek kan worden besteld bij uitgeverij Via Libra. Normale verkoopprijs is €20,00 – leraren van steinerscholen krijgen korting wanneer ze dit boek via hun school bestellen. Bestellen kan via mail of via de webshop.