Fédération Pédagogie Steiner-Waldorf organiseert congres met Christof Wiechert

08-10-2020

De “Fédération Pédagogie Steiner-Waldorf en France” organiseert op 17 en 18 oktober een congres met Christof Wiechert.  Je kan dit congres gratis volgen online. Christof Wiechert zal in het Engels spreken en tegelijkertijd in het Frans worden vertaald.

L’EDUCATION EN TEMPS DE CRISE

Pour grandir et apprendre, l’enfant a besoin de relations chaleureuses, de confiance, d’enthousiasme, de respect, d’émerveillement, de nature et de culture… Les pédagogues de tous bords s’accordent là-dessus. Cependant, les événements de ces derniers mois ont rendu difficile le maintien de ce cadre fondamental pour l’éducation : beaucoup d’enfants et de jeunes ont vécu distanciation sociale, peur et éloignement de la nature et de la culture. Ce congrès est l’occasion de chercher ensemble des solutions, même en ces temps de crises multiples, pour maintenir ce cadre fondamental. Quelles clefs pour notre époque peuvent apporter les réflexions pédagogiques centenaires de Steiner?

Lees meer over het programma van de dag.

Of SCHRIJF JE HIER IN OM MEE TE KUNNEN VOLGEN. 

Actueel

Goedkeuring eindtermen 2de en 3de graad

Ernstige twijfels moet je ernstig nemen!

Mmm, zo heerlijk in het midden

Zelfzorg in tijden van Corona, voor teams en individuele leerkrachten.

Nieuwe eindtermen S.O. bedreigen de onderwijskwaliteit

Net als Katholiek Onderwijs Vlaanderen stellen de steinerscholen dat de nieuwe eindtermen voor de 2de en 3de graad S.O. zo talrijk en zo gedetailleerd zijn dat ze de onderwijsvrijheid schaden en de kwaliteit van het onderwijs in het gedrang brengen.

Fédération Pédagogie Steiner-Waldorf organiseert congres met Christof Wiechert

De “Fédération Pédagogie Steiner-Waldorf en France” organiseert op 17 en 18 oktober een congres met Christof Wiechert. Je kan dit congres gratis volgen online.