Fédération Pédagogie Steiner-Waldorf organiseert congres met Christof Wiechert

08-10-2020

De “Fédération Pédagogie Steiner-Waldorf en France” organiseert op 17 en 18 oktober een congres met Christof Wiechert.  Je kan dit congres gratis volgen online. Christof Wiechert zal in het Engels spreken en tegelijkertijd in het Frans worden vertaald.

L’EDUCATION EN TEMPS DE CRISE

Pour grandir et apprendre, l’enfant a besoin de relations chaleureuses, de confiance, d’enthousiasme, de respect, d’émerveillement, de nature et de culture… Les pédagogues de tous bords s’accordent là-dessus. Cependant, les événements de ces derniers mois ont rendu difficile le maintien de ce cadre fondamental pour l’éducation : beaucoup d’enfants et de jeunes ont vécu distanciation sociale, peur et éloignement de la nature et de la culture. Ce congrès est l’occasion de chercher ensemble des solutions, même en ces temps de crises multiples, pour maintenir ce cadre fondamental. Quelles clefs pour notre époque peuvent apporter les réflexions pédagogiques centenaires de Steiner?

Lees meer over het programma van de dag.

Actueel

Oorlog in Oekraïne

Naar aanleiding van het geweld in Oekraïne sluiten de Federatie van Steinerscholen, de European Council for Steiner Waldorf Education en de Freunde der Erziehungskunst Rudolf Steiners zich aan bij wat Catherine M. Russell, executive director van UNICEF zei.

Steinerscholen krijgen gelijkwaardige eindtermen voor het S.O.

Op vrijdag 18 maart werden de ingediende eindtermen voor het secundair onderwijs door de Vlaamse Regering gelijkwaardig bevonden met de decretale eindtermen van de Vlaamse overheid.

Bijeenkomst leraren Aardrijkskunde klas 7 tot 12

De Antroposofische vereniging in Nederland nodigt alle Natuurwetenschappelijke leerkrachten van de Middelbare school uit voor een vormingsbijeenkomst op 25 en 26 februari.

Eindtermen secundaire scholen (nog) niet goedgekeurd

Op zondag 12 december 2021 werd bekend dat de Vlaamse Regering (nog) geen groen licht geeft voor de eigen eindtermen van de secundaire steinerscholen (2de en 3de graad).