Toevoegen aan je kalender

Startdatum
01/02/2025 09:30
Einddatum
01/02/2025 15:30
Focus
pedagogische vorming
Onderwijsniveau
basisonderwijs
Tijdstip
voorjaar
Prijs

110 euro

Locatie
Antwerpen
Plaats

Diksmuidelaan 127, 2600 Antwerpen

Onderste zintuigen en lateralisatie in bewegend onderwijs 2024-2025

Code cursus: 25VFE03

Beschrijving

Wij verzorgen in onze Steinerscholen een onderwijs waar, zeker in de speelklassen, beweging een prominente rol inneemt. Deze beweging zien we als een gezond opvoedkundig instrument dat meewerkend is in de opvoeding en ontwikkeling van het (jonge) kind. Verder kan het ons ook veel vertellen over hoe het gesteld is met de ontwikkeling van dit kind.
We willen in deze opleidingsdag dan ook onderzoekend gaan kijken hoe het zit met de beweging, de lateralisatie, de uitrijping van onze kinderen. Wat lijken we in deze tijd vaker tegen te komen wat moeilijker of vertraagd verloopt? Wat zouden oorzaken hiervoor kunnen zijn en nog belangrijker wat zouden we kunnen doen om hierin meer ondersteunend te werk te gaan? We bekijken dit door de bril van gezond bewegingsonderwijs, reflexintegratie en de onderste zintuigen.

Een opleidingsdag waar we dus zeker niet enkel willen gaan bestuderen, maar de zaken ook letterlijk en figuurlijk in beweging willen brengen.

Inschrijven

Inschrijven kan via de link hieronder tot en met 25 januari 2025. De inschrijvingskost bedraagt 110 euro. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost wordt betaald door jouw school, dan wel je zelf instaat voor de betaling.

Van zodra je je inschrijft, is ons annuleringsbeleid van toepassing. Deze kan je hier nalezen.

Sessies

01/02/2025 09:30 01/02/2025 15:30 Onderste zintuigen en lateralisatie in bewegend onderwijs Kantoor Federatie Steinerscholen

Praktische info

Cursisten brengen hun eigen lunch mee over de middag

Docent

Docent: Inneke van Esbroeck

Inneke Van Esbroeck is in 1977 geboren in Indonesië en heeft daar gewoond tot ze bijna 6 jaar was. Daarna heeft ze haar hele schoolloopbaan op De Zonnewijzer in Leuven doorlopen. Nadien behaalde ze in Antwerpen het diploma van vroedvrouw en later heeft ze zich nog bijgeschoold tot kleuter- en lagere schoolleerkracht aan de Helicon…

Meer info over: Inneke van Esbroeck