Toevoegen aan je kalender

Startdatum
01/10/2022 09:30
Einddatum
01/10/2022 16:00
Focus
pedagogische vorming
Onderwijsniveau
basisonderwijs
Tijdstip
najaar
Prijs

€ 80

Locatie
Antwerpen
Plaats

Volkstraat 40, 2000 Antwerpen

Workshop Mediacoaching: magie, verleiding en identiteit in de virtuele wereld

Code cursus: 22NA04

Doelgroep: leraren uit middelbare scholen

Onze middelbare scholieren hebben doorgaans regelmatig toegang tot een smartphone en een laptop. De mate waarin ze vertrouwd zijn met de digitale toepassingen loopt uiteen. Eén zaak is zeker: op hun jonge leeftijd beseffen ze niet ten volle welke aandachtspunten belangrijk zijn bij het gebruik van de talrijke technische, digitale mogelijkheden.

Jongeren, die vanzelfsprekend volop hun persoonlijkheid en identiteit ontwikkelen, vinden voeding en inspiratie in hun directe sociale omgeving, én in hun ‘ontmoetingen’ in de virtuele wereld. Informatiestromen, flitsende beelden, games, interactie via de sociale media, … het zijn allemaal factoren die een rol spelen bij de vorming van het zelfgevoel en de verbinding met de werkelijkheid.

Hoe kunnen wij hen daarbij begeleiden, nieuwe ontdekkingen stimuleren en hen preventief attenderen op risico’s voor hun gezondheid en privacy? Hoe kunnen wij hen bewust laten worden van de sociale impact van ons modern mediagedrag? Welke maatregelen zijn gepast als een leerling slachtoffer wordt van ongepast mediagebruik? Hoe kan mediacoaching op school opgenomen worden en wat kan de rol van een mediacoach daarbij zijn?

Dit zijn vragen die in deze workshop in dialoog worden behandeld.

Deze vorming wordt georganiseerd in het kader van het Europese HERMMES-project.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk. De workshop is afgelopen.
De inschrijvingskost is 80 euro. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode: 22NA04

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Bron afbeelding: Steinerschool Brugge, mediaproject, fotograaf: Toufik Hisham

Praktische info

De vorming gaat door in basisschool Hibernia (Volkstraat 40, 2000 Antwerpen).

Wij zorgen voor dranken, de deelnemers nemen hun eigen lunch mee.

Docent

Docent: Uwe Buermann

Uwe Buermann, geboren in 1968, is educatief-therapeutisch mediaconsulent bij de FWS Mittelrhein, getrouwd en vader van drie kinderen. Hij is tevens oprichter en hoofd van de opleiding “Pedagogisch-Therapeutische Media Adviseur” op het lerarenseminar in Berlijn. Ook is hij onderzoeksassistent bij IPSUM (Instituut voor Onderwijs, Sensorische en Media Ecologie) en auteur van talrijke gespecialiseerde artikelen en…

Meer info over: Uwe Buermann