Toevoegen aan je kalender

Startdatum
24/03/2023 09:30
Einddatum
24/03/2023 15:30
Focus
antroposofie
Onderwijsniveau
basisonderwijs
Tijdstip
voorjaar
Prijs

Gratis

Locatie
Antwerpen
Plaats

Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen

Vakdag zorg

Code cursus: -

Een klasdag zorg voor zorgcoördinatoren.

Saskia zal het hebben over “De gelaagdheid van de ziel”.

Mensen ontmoeten elkaar van ‘ ziel tot ziel’. Kennis over de gelaagdheid van de ziel geeft inzicht van waaruit wij waarnemen, iets beleven, vanwaaruit wij meningen vormen, oordelen en keuzes maken. Op de studiedag gaan we deze gelaagdheid belichten, parallel aan de ontwikkeling van het kind, in les, gesprek, oefening en kunstzinnig werken. 

De opvoeding in de eerste zeven jaar werkt door in de tweede periode van zeven jaar, die weer doorwerkt in de derde zevenjaarsperiode. Iedere periode heeft zijn kwaliteiten, valkuilen en vraagt om een specifieke benadering.  Hoe wij zelf toen gestemd waren kunnen wij ons  ‘herinneren’ door te kijken naar onze momenten van ik- bewustzijn, ik -beleven en ik- verwerkelijking. 

Kennis van deze gelaagdheid van de ziel geeft inzicht in onszelf en kan ons helpen bij alle vormen van communicatie. Het belooft een spannende en interessante dag te worden.

Inschrijven

Deze vakdag is enkel voor de leraren van de Vlaamse steinerscholen, basisschool. De vakdagen zijn gratis. U kan zich hieronder inschrijven.

Praktische info

Adres: Scoutshuis Hopper (Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen)

Docent

Docent: Saskia Barkmeijer Sanders

Saskia Barkmeijer heeft jarenlange ervaring als klasleerkracht, remedial teacher, intern begeleider en zorgcoördinator. Ze woont in Nederland maar geeft nog vele vormingen in België. Wie al eerder les had van Saskia Barkmeijer weet hoe inspirerend en levendig haar lessen en lezingen zijn.

Meer info over: Saskia Barkmeijer Sanders