Toevoegen aan je kalender

Startdatum
01/02/2024 09:30
Einddatum
01/02/2024 12:30
Focus
pedagogische vorming
Onderwijsniveau
secundair onderwijs, basisonderwijs
Tijdstip
voorjaar
Locatie
Gent
Plaats

Groot Begijnhof 16a, 9040 Gent

Emotionele remediëring en traumapreventie

Code cursus: 24VG03

Emotionele remediëring en traumapreventie

Emotioneel belastende situaties, waarbij gevoelens worden opgekropt tonen zich, vaak jaren later, in moeilijk en extreem ‘onhandelbaar’ gedrag en handelingen. Kinderen ontploffen, doen woedeaanvallen, worden overbeweeglijk, kruipen eenzaam in een hoekje, worden moe (overbelast lichaam), krijgen hoofdpijn, zetten muren voor zich en dragen maskers. Hun schoolpunten gaan fel (vaak tijdelijk) naar beneden. Tijdens deze vorming maak je kennis met Emotionele Remediëring. De emotionele remediëring-methode is een ervaringsgerichte methode, met preventieve waarde, die ervoor zorgt dat elk kind, elke jongere kan leren om een opgekropte, ontaarde emotie, om te zetten in een constructieve taal. Dit voorkomt agressie, woede uitbarstingen en/of moeilijk gedrag.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 25 januari 2023. De inschrijvingskost is 50 euro. Bij je inschrijving kan je aangeven of de inschrijvingskost rechtstreeks aan de school moet gerekend worden (via factuur), of je zelf instaat voor de betaling en dit aan de hand van een overschrijving met de mededeling van de cursuscode.

Onze annulatievoorwaarden kan je hier nalezen.

Praktische info

Deze vorming zal doorgaan in De Bleekweide, Groot-Begijnhof 16 A, 9040 Sint-Amandsberg (Gent)

 

Docent

Docent: Lut Celie

Lut Celie zocht en vond (ongeveer 10 jaar geleden) een aantal enthousiaste mensen om samen vzw De Bleekweide in Gent vorm te geven. VZW De Bleekweide is een expertise- en opleidingscentrum voor rouw, trauma, breed verlies en persoonlijke groei. Hun thematiek is dus breed verlies. Zowel verlies door de dood, door scheiding, door een beperking,…

Meer info over: Lut Celie